Terug

Gepofte aardappels met garnalenvulling

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De gepofte aardappel heeft een grote aantrekkingskracht: leuk om te bereiden en lekker om te eten! We hebben hier een heerlijk recept waar de verrassing in de vulling zit. Ook lekker te combineren bij een zomerse barbecue.

  • 2 personen
  • Lunch
  • Brits
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 450 kcal per portie

Variatietip:
Hou je niet van garnalen? Dit is ook lekker met reepjes zalm of blokjes ham.


Hoe maak ik Gepofte aardappel met garnalenvulling?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verwijder de kartonnen sleeve van de pofaardappels (folie niet verwijderen en geen gaatjes prikken) Bereid de aardappels in de magnetron (ongeveer 10,5 minuut op 1000 Watt).
    2. Stap 2: Roer de kwark los met de yoghurt-knoflooksaus uit de verpakking. Roer de garnalen en de sambal erdoor.
      Houd je niet van garnalen? Dit is ook lekker met reepjes zalm of blokjes ham.
    3. Stap 3: Hak de kruiden heel fijn en roer deze door de olijfolie.
    4. Stap 4: Laat de aardappels ongeveer 1 minuut nagaren.
    5. Stap 5: Verdeel de sla over 2 borden. Leg in het midden een gare aardappel en druk de aardappel iets open. Schep de garnalenkwark op de aardappels. Sprenkel de kruidenolie over de aardappels en de sla.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 450 kcal
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.0 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren