Terug

Gepofte aardappelen met munt-erwtjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We koken graag met kruiden en munt is daarbij een van onze favorieten. De wisselkoers is misschien niet van toepassing, maar geloof ons, dit verse gerecht is van ongekende waarde!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Brits
  • 20 minuten bereidingstijd

Tip: Lekker bij geroosterde lamskarbonaadjes of gebraden lamsbout.


Hoe maak ik Gepofte aardappelen met munt-erwtjes?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Pof de aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (folie niet verwijderen of inprikken!) in de magnetron. Laat ze in de verpakking nog 1 minuut nagaren.
    2. Stap 2: Kook intussen de eieren in 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. Hak de eieren grof. Doe het ei, de rucola, ringetjes bosui en kruimels geitenkaas in 4 mooie kommetjes.
    3. Stap 3: Verwarm de doperwten in een steelpan met een paar eetlepels water. Voeg op het laatste moment de munt toe. Breng op smaak met zout en peper, giet eventueel kookvocht nog af.
    4. Stap 4: Leg de gepofte aardappels elk op een bord. Snijd de bovenkant kruislings in en druk met je vingers de aardappel open, bestrooi met zout en peper. Schep de doperwten erop. Knip het meegeleverde zakje yoghurt-knoflooksaus open en schenk de inhoud over de munt-erwtjes. Zet de kommetjes erbij op tafel, zo kan iedereen zijn eigen aardappel garneren!
      Zet alles in leuke schaaltjes op tafel zo kan iedereen zijn eigen aardappel garneren!

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren