Terug

Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Voor deze typische Britse afhaalmaaltijd hoef je niet meer helemaal naar Groot-Brittannië af te reizen, je keuken is al ver genoeg. Binnen 20 minuten zet je deze lekkernij namelijk zelf op tafel. Enjoy your meal!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 10 minuten voorbereiden
  • Brits
  • 10 minuten bereidingstijd

Tip: Je kunt de friet ook in de fryer of oven bereiden.

Dit is een recept in samenwerking met Brendakookt

 


Hoe maak ik Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de frituur tot 175°C.
  2. Stap 2: Rasp de citroen en zet dit even apart. Knijp hierna het sap uit de citroen. Hak de blaadjes van de rozemarijn grof.

Bereiden

    1. Stap 3: Meng het ei met de pils en bloem en klop dit tot een beslag. Breng op smaak met peper, zout en de paprikapoeder.
    2. Stap 4: Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi aan beide kanten met peper en zout, citroensap en rozemarijn. Haal de kabeljauwfilets door het beslag, laat het overtollige beslag er af lopen en leg hem daarna in het vet. Bak de kabeljauwfilets 5 minuten en haal ze hierna voorzichtig met een tang uit het vet. Laat het op een bord met keukenpapier uitlekken.
    3. Stap 5: Bak de friet met schil hierna 8 minuten in de frituurpan. Meng ondertussen de mayonaise met het citroenrasp.
    4. Stap 6: Serveer de gekruide kabeljauwfilets met de gebakken friet en citroenmayonaise.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren