Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise

Voor deze typische Britse afhaalmaaltijd hoef je niet meer helemaal naar Groot-Brittannië af te reizen, je keuken is al ver genoeg. Binnen 20 minuten zet je deze lekkernij namelijk zelf op tafel. Enjoy your meal!

Dit is een recept in samenwerking met Brendakookt.

2 personen

20 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Gekruide Fish and Chips met citroenmayonaise?

Ingrediënten

Friet met schil
  • CêlaVíta Friet met schil
  • 2 kabeljauwfilets (vers)
  • Peper en zout
  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • 125 ml pils
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Takje rozemarijn

Voor de citroenmayonaise:

  • 1 citroen
  • 4 eetlepels mayonaise

Bereiden

Stap 1: Verwarm de frituur tot 175°C.

Stap 2: Rasp de citroen en zet dit even apart. Knijp hierna het sap uit de citroen. Hak de blaadjes van de rozemarijn grof.

Bereiden

Stap 3: Meng het ei met de pils en bloem en klop dit tot een beslag. Breng op smaak met peper, zout en de paprikapoeder.

Stap 4: Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi aan beide kanten met peper en zout, citroensap en rozemarijn. Haal de kabeljauwfilets door het beslag, laat het overtollige beslag er af lopen en leg hem daarna in het vet. Bak de kabeljauwfilets 5 minuten en haal ze hierna voorzichtig met een tang uit het vet. Laat het op een bord met keukenpapier uitlekken.

Stap 5: Bak de friet met schil hierna 8 minuten in de frituurpan. Meng ondertussen de mayonaise met het citroenrasp.

Stap 6: Serveer de gekruide kabeljauwfilets met de gebakken friet en citroenmayonaise.

Misschien vind je dit ook wel lekker