Terug

Gekookte krieltjes met een frisse kruidendressing

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Geen zin om uren in de keuken te staan vandaag? Ga dan voor gekookte krieltjes. Om toch wat extra spice toe te voegen aan de maaltijd, hoef je alleen deze dressing erbij te bereiden. Lekker fris in de zomer… maar stiekem ook heerlijk in de winter.

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 430 kcal per portie

Variatietip:
Je kunt de dressing ook in een keukenmachine maken. Deze wordt dan wat smeuïger en minder grof.


Hoe maak ik Gekookte krieltjes met een frisse kruidendressing?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Kook de krieltjes in 3 minuten gaar.
    2. Stap 2: Maak ondertussen de pittige kruidendressing: rasp de gele schil van de citroen (rest wordt niet gebruikt). Snij de knoflook, de bieslook en peterselie fijn. Meng citroenrasp, knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout.
      Je kunt de dressing ook in de keukenmachine maken. Deze wordt dan wat smeuïger en minder grof.
    3. Stap 3: Verdeel de kruidendressing over de gekookte aardappels en serveer direct. Lekker bij bijvoorbeeld een gegrilde hamburger en komkommersalade.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 430 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren