
Terug
Hoe maak ik Gekookte krieltjes met een frisse kruidendressing?
Print
Bereiden
- Stap 1: Kook de krieltjes in 3 minuten gaar.
- Stap 2: Maak ondertussen de pittige kruidendressing: rasp de gele schil van de citroen (rest wordt niet gebruikt). Snij de knoflook, de bieslook en peterselie fijn. Meng citroenrasp, knoflook, peterselie en olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout.
Je kunt de dressing ook in de keukenmachine maken. Deze wordt dan wat smeuïger en minder grof.
- Stap 3: Verdeel de kruidendressing over de gekookte aardappels en serveer direct. Lekker bij bijvoorbeeld een gegrilde hamburger en komkommersalade.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 430 kcal
- Eiwit 6 g
- Koolhydraten 43 g
- Vezels 4 g
- Vet 1 g
- Zout 1.8 g