Terug

Gekookte aardappels met kruidensalsa

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Bij het bereiden van deze kruidensalsa gaan je voeten automatisch in de weer. Nog voor je het in de gaten hebt, staat er een gezonde maaltijd voor het hele gezin klaar!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 410 kcal per portie

Variatietip: Gebruik deze aardappels met salsa als basis voor een lauwwarme aardappelsalade met doperwtjes en blokjes komkommer.


Hoe maak ik Gekookte aardappels met kruidensalsa?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
    2. Stap 2: Pel de knoflook en snij deze in een paar stukken.
    3. Stap 3: Pureer de knoflook, peterselie en munt met een staafmixer. Roer er de olijfolie en citroensap door en breng op smaak met zout en peper.
    4. Stap 4: Verdeel de aardappels over 4 borden en serveer de salsa erover. Lekker met bijvoorbeeld gekookte broccoli en een karbonade.
      Gebruik deze aardappels met salsa eens als basis voor een lauwwarme aardappelsalade met doperwtjes en blokjes komkommer.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 410 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.0 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren