Terug

Gekookte aardappels met dille

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Vanavond geen tijd of inspiratie, maar wel zin in een gezonde Hollandse pot? Ga dan voor gekookte aardappels met dille! Binnen 20 minuten staat jouw maaltijd op tafel. Heerlijk om te serveren bij gebakken scholfilet en wortel met doperwten.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 3 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 17 minuten bereidingstijd
  • 325 kcal per portie

Variatietip: Ook lekker met in de oven gebakken pompoenstukken. Maak dan wat meer saus, want die smaakt daar ook heel lekker bij.


Hoe maak ik Gekookte aardappels met dille?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 16-18 minuten koken.

Bereiden

    1. Stap 2: Pel en snipper ui en knoflook heel fijn. Knip een deel van de dille fijn tot je 2 eetlepels hebt. Bewaar een paar takjes voor garnering.
    2. Stap 3: Roer in een schaaltje de yoghurt los met ui en knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng de fijngeknipte dille er door en schep de saus door de warme aardappels. Garneer met de takjes dille. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken scholfilet en wortel met doperwten.
      Ook lekker met in de oven gebakken pompoenstukken. Maak dan wat meer saus, want die smaakt daar ook lekker bij!

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 325 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 1 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren