Soep, soep, soep! Pinda’s, pinda’s, pinda’s! Zeker geen alledaagse combinatie, wel een hele smakelijke. Dus wil je eens experimenteren? Dan staat hieronder het recept in een notendop:
40 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
500 kcal per portie
Hoe maak ik Aardappel pindasoep?
- CêlaVíta Oma’s opbak aardappelen (450 g)
- 1 ui
- 4 tomaten
- stukje verse gember (ca. 2 cm)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel sambal
- 200 g ongezouten pinda’s
- 800 ml bouillon
- 3 bosuitjes
- Snufje zout en peper
- Snufje gemberpoeder
Extra nodig:
Staafmixer
Voorbereiden
Stap 1: Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Rasp de gember.
Bereiden
Stap 2: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappels toe en bak ze even mee. Voeg de tomaten, gember en de sambal toe.
Stap 3: Doe 150 gram pinda’s in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken.
Tip: In plaats van pinda’s kun je ook cashewnoten gebruiken.
Stap 4: Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer.
Stap 5: Hak de rest van de pinda’s grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s even tot ze lichtbruin zijn. Snij de bosui in ringetjes.
Stap 6: Breng de soep op smaak met eventueel wat zout, peper en gemberpoeder. Serveer met de gehakte pinda en bosui.