Aardappel pindasoep

Soep, soep, soep! Pinda’s, pinda’s, pinda’s! Zeker geen alledaagse combinatie, wel een hele smakelijke. Dus wil je eens experimenteren? Dan staat hieronder het recept in een notendop:

4 personen

40 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

500 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappel pindasoep?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • CêlaVíta Oma’s opbak aardappelen (450 g)
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • stukje verse gember (ca. 2 cm)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal
  • 200 g ongezouten pinda’s
  • 800 ml bouillon
  • 3 bosuitjes
  • Snufje zout en peper
  • Snufje gemberpoeder

Extra nodig:

Staafmixer

Voorbereiden

Stap 1: Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Rasp de gember.

Bereiden

Stap 2: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappels toe en bak ze even mee. Voeg de tomaten, gember en de sambal toe.

Stap 3: Doe 150 gram pinda’s in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken.

Tip: In plaats van pinda’s kun je ook cashewnoten gebruiken.

Stap 4: Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer.

Stap 5: Hak de rest van de pinda’s grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s even tot ze lichtbruin zijn. Snij de bosui in ringetjes.

Stap 6: Breng de soep op smaak met eventueel wat zout, peper en gemberpoeder. Serveer met de gehakte pinda en bosui.

Misschien vind je dit ook wel lekker