Terug

Pompoenstamppot

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Anders dan je normale stamppot, maar minstens net zo lekker!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten bereidingstijd
  • 557 kcal per portie

Hoe maak ik Pompoenstamppot met gekarameliseerde witlof, kipgehaktballen en hazelnoot?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Meng het kippengehakt met de ui, knoflook, chilliringetjes, ei, 6 eetlepels paneermeel en zout en peper. Vorm 12 kleine gehaktballetjes. Verwarm een ruime braadpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de kipgehaktballetjes rondom bruin aan. Gaar de balletjes verder op matig vuur in circa 12 minuten gaar. Roer de balletjes regelmatig om.
    2. Stap 2: Vul een ruime pan met de aardappelen en pompoenblokjes en voeg water toe tot de aardappelen net onder staan. Breng het water aan de kook, voeg het groentebouillonblokje en de komijnzaadjes toe. Kook de aardappelen en pompoen op matig vuur in circa 12 minuten gaar. Giet de aardappelen en pompoen af en laat deze even droogstomen.
      Maak de stamppot af met roomboter, zout en peper naar smaak.
    3. Stap 3: Verwarm een ruime bakpan en bruneer hierin de hazelnoten. Houdt de noten in beweging, als ze goudbruin zijn kunnen ze uit de pan.
      Halveer de stronken witlof. Verwarm de ruime bakpan met 1 eetlepel olijfolie. Bak de witlof op de opengesneden kant aan in de pan. Strooi na circa 2 minuten de suiker er overheen en bak dit 1 minuut mee, beweeg ondertussen de witlof door de pan. Blus de witlof af met de witte wijn. Bak de witlof nog 2 minuten verder op matig vuur.

      Serveer de pompoenstamppot met de gekarameliseerde witlof, kipgehaktballetjes en hazelnoten bovenop.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 557 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren