
Terug
Hoe maak ik Stoofpotje met aardappelen, paprika en aubergine?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snijd de aardappels in grote stukken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's en aubergine schoon en snij ze in even grote stukken als de aardappels.
Gebruik in plaats van aubergine eens courgette.
Bereiden
- Stap 2: Verhit de olijfolie in een stoof/braadpan en bak hierin eerst de ui zacht tot de ui glazig is. Voeg dan de paprika en aubergine toe en bak 3-4 minuten mee.
- Stap 3: Voeg de aardappels, oregano, tomaatblokjes en bouillon toe en breng alles aan de kook. Stoof het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
- Stap 4: Laat de reuzenbonen uitlekken en stoof ze samen met de olijven de laatste 5 minuten mee. Knip of hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta. Breng de schotel op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en de feta.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 395 kcal
- Eiwit 14 g
- Koolhydraten 41 g
- Vezels 12 g
- Vet 1 g
- Zout 2,9 g