
Terug
Hutstpot maken. Hoe doe je dat?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Begin met het bereiden van het klapstuk. Leg het klapstuk tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het plat (bijvoorbeeld met een deegrol). Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
- Stap 2: Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
- Stap 3: Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
- Stap 4: Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.
Bereiden
- Stap 5: Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
- Stap 6: Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
- Stap 7: Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
- Stap 8: Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.
- Stap 9: Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 525 kcal
- Eiwit 33 g
- Koolhydraten 57 g
- Vezels 12 g
- Vet 1 g
- Zout 2 g