- 1 verpakking Kruimige Aardappelen (900 gram)
- 500 gram klapstuk
- 3 eetlepels boter
- ½ liter runderbouillon (van tablet)
- 10 jeneverbessen
- 4 kruidnagels
- 700 gram winterwortel
- 5 uien
- grove mosterd
Stap 1:
Begin met het bereiden van het klapstuk. Leg het klapstuk tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het plat (bijvoorbeeld met een deegrol). Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
Stap 2:
Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
Stap 3:
Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
Stap 4:
Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.
Stap 5:
Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
Stap 6:
Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
Stap 7:
Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
Stap 8:
Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.
Stap 9:
Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.