Ga naar de inhoud
`
Klassieke hutspot met klapstuk
Klapstuk bereiden? Wij vertellen je hoe het moet! Want bij een recept klassieke hutspot hóórt klapstuk. Dus stroop je mouwen maar op en wacht op het applaus! Want dat heb je wel verdiend na het maken van dit hutspotrecept met KLAPstuk.
Hoofdgerecht
4 personen
165 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 1 verpakking Kruimige Aardappelen (900 gram)
  • 500 gram klapstuk
  • 3 eetlepels boter
  • ½ liter runderbouillon (van tablet)
  • 10 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 700 gram winterwortel
  • 5 uien
  • grove mosterd
Bereidingswijze

Stap 1:

Begin met het bereiden van het klapstuk. Leg het klapstuk tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het plat (bijvoorbeeld met een deegrol). Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.

 

Stap 2:

Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.

 

Stap 3:

Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.

 

Stap 4:

Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.

 

Stap 5:

Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.

 

Stap 6:

Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.

 

Stap 7:

Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.

 

Stap 8:

Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.

 

Stap 9:

Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker