Terug

Boerenkoolstamppot met parmaham

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een heerlijke stamppot boerenkool, maar dan net even anders dan je gewend bent.

 • 4 personen
 • Hoofdgerecht
 • 30 minuten bereidingstijd
 • 566 kcal per portie

Hoe maak ik Boerenkoolstamppot met oude kaas, gedroogde parmaham en hazelnoten?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Doe de aardappelen in een ruime pan en zet ze net onder water. Doe de boerenkool bovenop de aardappelen en de deksel op de pan. Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook, en gaar de aardappelen daarna volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de pan af en stoom de aardappelen en boerenkool droog.
   Stamp de aardappelen en boerenkool met de stamper en voeg de roomboter en melk naar smaak toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en blokjes oude kaas.
  2. Stap 2: Terwijl de stamppot op het vuur staat kan de parmaham gedroogd worden; Warm de oven voor op 180 °C. Leg de plakjes parmaham op een ovenbakplaat bekleed met bakpapier. Bak de parmaham in ongeveer 12 minuten droog en krokant.
  3. Stap 3: Bruneer de hazelnoten; Smelt de roomboter in een kleine steelpan, voeg hieraan de hazelnoten toe. Bruneer de hazelnoten en roomboter, schep ze daarna meteen in een klein schaaltje om af te koelen.
  4. Stap 4: Serveer de stamppot met daaroverheen de gebruneerde hazelnoten en roomboter, de gedroogde plakjes parmaham en wat losse blokjes oude kaas.

Voedingswaarden per portie:

 • Energie 566 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren