Terug

Aardappelmosterd soep

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Eet je aardappel anders, met deze heerlijke aardappel-mosterdsoep. Houd je van pittig, voeg dan gladde mosterd toe!

  • 8 personen
  • Bijgerecht
  • 45 minuten bereidingstijd
  • 285 kcal per portie

Houd je van pittige soep? Voeg dan gladde mosterd naar smaak toe aan de soepbasis.


Hoe maak ik Romige aardappel-mosterdsoep met mosselen en lente-ui?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Neem een ruime pan om de mosselen in te garen; Verwarm de pan, smelt de roomboter. Fruit hierin de prei, bleekselderij en knoflook. Voeg na 2 minuten de mosselen toe, giet hierover de witte wijn. Doe de deksel op de pan en zet de pan op hoog vuur. Schut de mosselen tussendoor een paar keer door. Als alle mosselen open staan haal je ze uit de pan. Bewaar het garnituur (zoveel mogelijk) en het mosselvocht in de pan, voeg hieraan de aardappelen toe en de bouillon. Kook de aardappelen hierin zo gaar dat ze uit elkaar vallen. Dat duurt circa 12 minuten.
    2. Stap 2: Ondertussen kunnen de mosselen uit de schelp geplukt worden. Bewaar het mosselvlees gekoeld.
      Als de aardappelen gaar zijn, pureer je de soep met de staafmixer. Voeg aan de soep de kookroom toe. Proef of er eventueel nog peper en zout bij de soep moet. Als de soep niet helemaal glad is, giet je deze door een zeef in een andere pan.
    3. Stap 3: Om de soep te serveren verwarm je de soepkommen voor. Verdeel hierin de mosseltjes.
      Giet de warme soep op de mosselen. Garneer de soep met een beetje crème fraîche, grove mosterd en lente-uiringetjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 285 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren