Terug

Gebakken basilicum aardappels met spinazie en hazelnoten

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit gerecht heeft een typische herfst-touch, maar ook in andere jaargetijden mag je een uitstapje naar het najaar maken! Een gerecht dat bijvoorbeeld lekker smaakt bij gebakken roodbaars uit de oven en sperzieboontjes of peultjes.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 510 kcal per portie

Variatietip:
maak hier een eenpansgerecht van door 150 gram reepjes gerookte zalm op het eind mee te bakken.


Hoe maak ik Gebakken basilicum aardappels met spinazie en hazelnoten?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
    2. Stap 2: Was ondertussen de verse spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Hak de hazelnoten grof.
    3. Stap 3: Schep de spinazie in gedeeltes door de aardappels terwijl de pan op het vuur staat. Voeg, bij de laatste portie spinazie, ook de tomaatreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
      Maak er een eenpansgerecht van door 150 gram reepjes gerookte zalm mee te bakken.
    4. Stap 4: Doe de aardappels in een schaal en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken roodbaars uit de oven en sperziebonen of peultjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 510 kcal
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vezels 11 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.6 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren