
Terug
Hoe maak ik Gebakken aardappeltjes met paddenstoelen?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bak de aardappels in 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
- Stap 2: Snij de rauwe ham in dunne reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
Gebruik eens (kastanje)champignons in plaats van gemengde paddenstoelen!
- Stap 3: Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan. Bak hierin de ham met de paddenstoelen. Doe dit op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Bestrooi met (versgemalen) peper en zout.
- Stap 4: Knip de bladselderij fijn. Verdeel de aardappels over de borden, schep de paddenstoelen er midden op en bestrooi met bladselderij. Lekker met gebakken kipfilet of een hamlapje en gekookte bloemkool of een witlofsalade.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 255 kcal
- Eiwit 8 g
- Koolhydraten 32 g
- Vezels 4 g
- Vet 1 g
- Zout 1.0 g