Terug

Gebakken aardappeltjes met paddenstoelen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een gerecht om lekker mee te variëren? Ga dan voor onze aardappeltjes met paddestoelen en voeg meer groenten toe naar smaak. Zo kun je makkelijk experimenteren en heb je het gerecht al binnen 15 minuten op tafel!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 15 minuten bereidingstijd
  • 255 kcal per portie

Variatietip:
Dit smaakt ook heel goed met (kastanje)champignons in plaats van gemengde paddenstoelen.


Hoe maak ik Gebakken aardappeltjes met paddenstoelen?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Bak de aardappels in 10 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
    2. Stap 2: Snij de rauwe ham in dunne reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
      Gebruik eens (kastanje)champignons in plaats van gemengde paddenstoelen!
    3. Stap 3: Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan. Bak hierin de ham met de paddenstoelen. Doe dit op hoog vuur zodat het vocht verdampt. Bestrooi met (versgemalen) peper en zout.
    4. Stap 4: Knip de bladselderij fijn. Verdeel de aardappels over de borden, schep de paddenstoelen er midden op en bestrooi met bladselderij. Lekker met gebakken kipfilet of een hamlapje en gekookte bloemkool of een witlofsalade.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 255 kcal
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1.0 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren