Dit gerecht heeft een typische herfst-touch, maar ook in andere jaargetijden mag je een uitstapje naar het najaar maken! Een gerecht dat bijvoorbeeld lekker smaakt bij gebakken roodbaars uit de oven en sperzieboontjes of peultjes.
15 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
510 kcal per portie
Hoe maak ik Gebakken aardappels met spinazie en hazelnoten?
- CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 gram)
- 1 eetlepel olie
- 300 gram verse spinazie
- 50 gram gedroogde tomaten op olie
- 50 gram hazelnoten
- 1 teentje knoflook
- Snuf zout en peper
Bereiden
Stap 1: Pel de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Bak de aardappelpartjes in ongeveer 12 minuten goudgeel. Regelmatig omscheppen.
Stap 2: Was ondertussen de verse spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Hak de hazelnoten grof.
Stap 3: Schep de spinazie in gedeeltes door de aardappels terwijl de pan op het vuur staat. Voeg, bij de laatste portie spinazie, ook de tomaatreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Maak er een eenpansgerecht van door 150 gram reepjes gerookte zalm mee te bakken.
Stap 4: Doe de aardappels in een schaal en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken roodbaars uit de oven en sperziebonen of peultjes.