Terug

Sesamaardappeltjes met frisse koolsalade en varkenshaas

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een AGV’tje maar dan net een beetje anders; sesamaardappeltjes met een frisse koolsalade en varkenshaas. Een echte verwenmaaltijd!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 120 minuten bereidingstijd
  • 560 kcal per portie

De aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C. Je voegt dan op het laatst de knoflook en sesamzaad toe en bakt dit kort mee in de airfryer.


Hoe maak ik Sesamaardappeltjes met frisse koolsalade en varkenshaas?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Meng in een ruime kom de rijstazijn met de gembersiroop, mayonaise en sojasaus. Meng hierdoor de gesneden kool, wortel en appel. Laat dit bij voorkeur minimaal twee uur rusten in de koelkast. Maak dit op smaak met peper en zout naar wens.
    2. Stap 2: Verhit 2 bakpannen; 1 voor de gebakken aardappelen met zonnebloemolie en 1 voor de varkenshaas met boter.
      Bak de aardappelen in 12-15 minuten goudbruin en krokant op matig vuur.
      Voor de varkenshaas: Als de boter is uitgebruisd de varkenshaas op matig vuur, in 10 minuten, rondom bruin bakken. Peper en zout de varkenshaas tijdens het bakken in de pan. Leg de varkenshaas daarna op een bord en pak in met aluminiumfolie om te rusten tot de aardappeltjes ook goudbruin zijn.
    3. Stap 3: Als de aardappelen goudbruin zijn de geraspte knoflook, sesamzaad en peper en zout toevoegen. Bak verder tot het sesamzaad goudbruin is.
      Serveer de sesamaardappelen met de koolsalade en de varkenshaas, welke je in plakjes hebt gesneden.
      De koolsalade smaakt nog lekkerder als je deze een dag vooraf maakt.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 560 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren