Terug

Paprika-citroengras aardappels met courgetteblokjes en gekruide aubergine

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een vegetarische topper: de Seizoensspecial paprika citroengras aardappeltjes gebakken met courgetteblokjes. Daarbij gepofte aubergine met een heerlijk kruidenkapje. Smullen!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 570 kcal per portie

Dit kruidenkapje is ook erg lekker op een stukje vis.


Hoe maak ik Paprika-citroengras aardappels met courgetteblokjes en gekruide aubergine?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Snijd de gehalveerde aubergine gekruist in, zorg ervoor dat de schil heel blijft.
      Verhit een ruime bakpan, bak daarin de aubergines op de open kant 2 minuten aan in een droge pan. Leg daarna de auberginehelften op een ovenschaal met de opengesneden kant omhoog.
    2. Stap 2: Maak het kruidenkapje; Hak de peterselie, basilicum en knoflookteen heel fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg de zachte boter toe en meng dit mee. Meng vervolgens het broodkruim mee. Breng dit op smaak met peper en zout en rasp van een halve citroen. Smeer de gehalveerde aubergines in met het kruidenkapje.
    3. Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 °C met bovenwarmtegrill.
      Gaar de aubergines in 15 minuten in de oven. Ondertussen kunnen de paprika-citroengras aardappels gebakken worden; Verwarm een ruime bakpan met een scheutje zonnebloemolie, begin met bakken op hoog vuur, als de pan zijn temperatuur heeft bak je de aardappels verder op matig vuur. Bak de aardappels in 10 minuten goudbruin. Voeg als laatste de courgetteblokjes toe aan de pan en bak deze nog 3 minuten mee.
      Serveer de aubergines en gebakken paprika-citroengras aardappels op een bord.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 570 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Laat je inspireren