Terug

Spicy aardappeltjes met garnalen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Deze schaaldieren combineren zich uitstekend met de smaak van onze aardappeltjes. Bijna verrassend dat er niet meer gerechten als deze zijn. Koesteren, dit recept!

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • Nederlands
 • 20 minuten bereidingstijd

Tip:
De zaadjes van rode pepers zijn het heetst. Hou je niet zo van pittig? Rol het pepertje dan stevig tussen je handen en snijd dan de bovenkant eraf: nu schud je de meeste zaadjes er zó uit en is het pepertje klaar om te snipperen. Of vervang voor 1 eetlepel sambal.


Hoe maak ik Spicy aardappeltjes met garnalen?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak de aardappeltjes hierin op matig vuur in 10 minuten goudgeel. Schep ze regelmatig om.
  2. Stap 2: Voeg de rode peper toe en bak nog 2 minuten mee.
   De zaadjes van een rode peper zijn het heetst. Hou je niet zo van pittig? Rol het pepertje stevig tussen je handen en snijd dan de bovenkant eraf: nu schud je de meeste zaadjes er zó uit en is je peper klaar om te versnipperen.
  3. Stap 3: Schep de garnalen erdoor en warm nog even mee. Breng het gerecht op smaak met zout.
  4. Stap 4: Verhit intussen in een diepe koekenpan of wok de resterende olie. Roerbak de paksoi op hoog vuur in 4-5 minuten gaar. Strooi er wat zout over en schep de paksoi door de aardappeltjes.
  5. Stap 5: Verdeel het gerecht over 2 diepe borden. Strooi de koriander erover en geef er eventueel wat partjes limoen bij.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren