Terug

Aardappel Basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een slavink stuurt je misschien naar een klassieke aardappelen, groente, vlees maaltijd. Dit gerecht bewijst het tegendeel! Aangezien wij de aardappeltjes al voor je gesneden en gekruid hebben, blijft er tijd over voor een heerlijke zelfgemaakte slavink. In maar 30 minuten staat er een roerbak maaltijd op tafel!

 • 4 personen
 • Hoofdgerecht
 • Nederlands
 • 30 minuten bereidingstijd

Door de groenten pas op het laatst toe te voegen, hebben de aardappeltjes genoeg tijd en ruimte om lekker krokant te bakken.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl

 


Hoe maak ik aardappel basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, snuf peper en nootmuskaat. verdeel het gehakt in ongeveer 10 delen en draai er een soort dikke worstjes van. Leg een plakje spek verticaal op een snijplank en leg er eentje kruislings op. Leg vervolgens weer een plak spek verticaal op de snijplank (direct naast de eerste verticale plak).
   Nog sneller aan tafel? Je kunt de slavinkjes ook prima een dag van te voren voorbereiden.
  2. Stap 2: Leg het worstje gehakt horizontaal in het midden van het spek-kruis en vouw eerst een flap van de 2 verticale plakken (linksboven en rechtsonder), er over heen. Vouw dan de zijkant er overheen en vervolgens de laatste 2 verticale flappen. Druk alle naden goed aan. Druk de zijkanten even in de gedroogde peterselie.
  3. Stap 3: Verhit een beetje olie of boter in een (wok)pan. bak de ui en voeg de aardappelpartjes toe en bak deze tot ze bijna gara zijn. Voeg dan de paprika en champignons in stukjes toe en roerbak even mee.
  4. Stap 4: Bak ondertussen in een andere pan zonder olie/oboter de slavinken gaar. draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten lekker knapperig worden.
  5. Stap 5: Roer de ingrediënten voor de pesto-dip allemaal door elkaar. Serveer met de aardappelroerbak met de slavinken en pestodip.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren