Terug

Krokante, geplette aardappels met gamba’s

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een bijzondere bereidingswijze: aardappels geplet in de oven, maar daardoor krijgen ze een heerlijk, krokant jasje! Je kunt er eventueel nog wat kruidenboter overheen doen om het nog lekkerder te maken.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 565 kcal per portie

Hoe maak ik Krokante, geplette aardappels met gamba’s en boontjes?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C (met bovenwarmtegrill).

      Doe de aardappelen in een ruime mengkom en verwarm ze 5 minuten in de magnetron op 750 Watt. Als de aardappelen warm zijn stamp je ze 2-3 keer met een pureestamper. Schep daarna 6 hoopjes aardappel op een bakplaat met bakpapier en duw ze iets aan, of maak een mooie ronde vorm in een steker.
    2. Stap 2: Meng de boter met fijngesneden rozemarijn en peper en zout. Verdeel de rozemarijnboter over de hoopjes geplette aardappelen.

      Zet de bakplaat in de oven, controleer ze na 15 minuten. Na ongeveer 20 minuten zijn de geplette aardappelen goudbruin en krokant.
    3. Stap 3: Ondertussen de haricot verts even kort blancheren; Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de haricot verts 4 minuten, schep ze daarna in ijskoud water om af te koelen. Laat ze goed uitlekken.
    4. Stap 4: Verwarm een ruime bak- of wokpan. Voeg hieraan een scheutje zonnebloemolie toe. Bak de haricot verts, uiringen en gamba’s, op hoog vuur, tot de gamba’s kleur hebben en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

      Serveer de gamba’s en boontjes met de geplette aardappelen.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 565 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren