
Terug
Hoe maak ik Indiase bloemkool-aardappelcurry?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Snij de aardappels ook in blokjes.
Bereiden
- Stap 2: Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur. Bak de kipfilet al omscheppend 5 minuten mee. Schep de ui, paprika en aardappels erdoor en bak nog 2 minuten.
- Stap 3: Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten, voeg de bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes gaar stoven.
- Stap 4: Knip de koriander fijn. Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.
- Stap 5: Serveer de curry in kommen en bestrooi met fijngeknipte koriander.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 595 kcal
- Eiwit 33 g
- Koolhydraten 50 g
- Vezels 8 g
- Vet 1 g
- Zout 0.8 g