Terug

Home made visnuggets met gebakken aardappeltjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Je eigen visnuggets maken, daar maak je iedereen blij mee en zeker de kids! Lekkere aardappeltjes erbij en een goede dip. Smullen maar!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 511 kcal per portie

De visnuggets kunnen ook in een bakpan of friteuse gebakken worden.


Hoe maak ik Home made visnuggets met gebakken aardappeltjes?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Snijd de vis in repen van ongeveer 4 cm dik en bestrooi ze met peper en zout. Daarna paneer je de stukken vis; Wentel de vis door de bloem en haal ze daarna, éen voor éen, door het losgeklopte ei en het broodkruim. Besprenkel de gepaneerde vis rondom met een beetje zonnebloemolie.
      Verwarm de airfryer voor op 180 ºC.
    2. Stap 2: Bak in een ruime bakpan de aardappelen in zonnebloemolie goudbruin op matig vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Dat duurt ongeveer 14 minuten op matig vuur.

      Ondertussen kunnen de visnuggets in de airfryer gebakken worden, ongeveer 15 minuten, draai ze indien nodig een keer om halverwege de bereidingstijd.
    3. Stap 3: Maak ondertussen een snelle cocktailsaus door mayonaise, ketchup en whisky te mengen met een garde.
    4. Stap 4: Serveer de gebakken aardappelen met de visnuggets en de snelle cocktailsaus.
      Voor kinderen kun je de alcohol weglaten uit de snelle cocktailsaus. Serveer er naar wens erwtjes of een salade bij.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 511 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren