Terug

Gebakken aardappeltjes met spiesjes van kippendij en appel

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een heerlijke maaltijd met aardappeltjes en bijzonder kipspiesjes. Serveer er voor de kinderen wat appelmoes bij. Lekker met een simpele salade.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 448 kcal per portie

De aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C.


Hoe maak ik Gebakken aardappels met spiesjes van kippendij en appel?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Snijd de geschilde appel in blokjes van 3 cm.
    2. Stap 2: Snijd de kippendijen in stukjes, net zo groot als de appel. Meng de kippendijen met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout naar smaak. Rijg de kippendij- en appelstukjes om en om op de spiesjes. Maak 2 spiesjes per persoon.

      Verwarm een grill- en bakpan.
    3. Stap 3: Bak de aardappeltjes in zonnebloemolie goudbruin en krokant in ongeveer 14 minuten op matig vuur. Breng ze op smaak met peper en zout.

      Grill ondertussen in de grillpan de kip-appelspiesjes gaar. Draai de spiesjes regelmatig om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 448 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren