
Terug
Hoe maak ik Oma’s Opbakaardappeltjes met appel en spekjes?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Schep de spekjes op een bordje.
- Stap 2: Schep de opbakaardappeltjes door het bakvet en bak ze in 8 minuten op matig hoog vuur gaar en lichtbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Stap 3: Pel in de tussentijd de ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in blokjes.
- Stap 4: Schep de partjes ui met de appelblokjes en tijm door de aardappeltjes en bak de aardappeltjes, appel en ui in nog 2-4 minuten mooi bruin. Strooi er wat versgemalen peper over en schep de spekjes erdoor. Lekker met gebakken kipfilet en broccoliroosjes.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 435 kcal
- Eiwit 10 g
- Koolhydraten 54 g
- Vezels 10 g
- Vet 1 g