Terug

Frisse Spinazie-Aardappelsmoothie

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een aardappelsmoothie, dat zag je vast niet aankomen. Zo gek als het klinkt, zo lekker zul je hem vinden! Nog aardappelen over van gisteravond? Maak er nu je ontbijt of een snel tussendoortje van!

  • 4 personen
  • Bijgerecht/Lunch
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd

Deze smoothie is in een handomdraai gemaakt als je een restje gekookte aardappels van de avond ervoor bewaard hebt!

TIP: Vind je de smoothie te dik? Als je meer water, ijsblokjes of appelsap toevoegt, wordt de smoothie dunner en kun je ‘m met een rietje drinken.
TIP: Vervang de ijsklontjes eens door vanille-ijs: zo maak je een smoothie met een volle en verrassende smaak.
TIP: Vervang de yoghurt door plantaardige kokosyoghurt: lactosevrij, glutenvrij én veganistisch.

Het originele recept komt uit het aardappelkookboek “Power to the Pieper”.


Hoe maak ik Frisse Spinazie-Aardappelsmoothie?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Kook de aardappels in ruim water in ca. 12-14 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappels afkoelen.
    2. Stap 2: Doe de aardappels in de blender, voeg 200 ml koud water en de overige ingrediënten toe. Pureer de smoothie in 1 minuut luchtig.
      Vind je de smoothie te dik?Als je meer water, ijsblokjes of appelsap toevoegt, wordt de smoothie dunner en kun je 'm met een rietje drinken. Vervang de ijsklontjes eens door vanille-ijs: zo maak je een smoothie met een volle en verrassende smaak. Vervang de yoghurt door plantaardige kokosyoghurt: lactosevrij, glutenvrij én veganistisch.
    3. Stap 3: Schenk de smoothie in glazen en serveer met een lepeltje.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren