Terug

Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Vanavond sowieso een full house, door deze frieten met knoflooksaus! Samen genieten van een heerlijk dip gerechtje, dat je ook nog eens kan combineren met kip of een frisse groene salade!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 40 minuten bereidingstijd

Lekker bij gebakken kip en een frisse groene salade!


Hoe maak ik Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de teentjes knoflook los uit de bol. Leg de ongepelde teentjes knoflook in een hoek van de bakplaat. Schuif de bakplaat voor 10 minuten in de oven.

Bereiden

    1. Stap 2: Leg de friet ook op de bakplaat en bak het samen met de knoflook 15 minuten.
    2. Stap 3: Haal de knoflook van de bakplaat en schud de friet om. Bak de friet nog 10-15 minuten in de oven tot de friet goudgeel is.
    3. Stap 4: Maak ondertussen de saus. Druk de zacht geworden knoflook uit de schilletjes. Doe de knoflook samen met de mayonaise, yoghurt en honing in een blender en pureer (of gebruik de staafmixer). Maak op smaak met zout en peper.
    4. Stap 5: Snij de bieslook in fijne ringetjes en schep dit door de knoflooksaus. Serveer de saus bij de friet.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren