
Terug
Hoe maak ik Oma’s Opbak Aardappeltjes met knakworstjes en mosterdmayonaise?
Print
Bereiden
- Stap 1: Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en breng de dip op smaak met zout en peper.
- Stap 2: Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan – of gebruik twee koekenpannen – en schep de opbakaardappeltjes erdoor. Bak ze in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar en goudbruin. Schep de aardappeltjes regelmatig om.
- Stap 3: Snijd de knakworstjes elke centimeter in, maar niet helemaal door. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worstjes in 4-6 minuten knapperig, keer ze halverwege voorzichtig om. Door de warmte gaan de inkepingen openstaan en trekken de worstjes rond.
- Stap 4: Schep de bieslook en peterselie door de aardappeltjes. Schep de aardappeltjes op borden en leg de worstjes ernaast. Zet op elk bord een schaaltje met dipsaus.
Lekker met appelmoes en een frisse salade!
Voedingswaarden per portie:
- Energie 605 kcal
- Eiwit 22 g
- Koolhydraten 48 g
- Vezels 8 g
- Vet 1 g