Terug

Knapperige Frietjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Knap, knapper, knapperigst. Op zo veel verschillende manieren zijn deze gefrituurde aardappeltjes een feest in onze mond. Een moment om van te genieten. Ooit gedacht dat het mogelijk was om onze favoriete maaltijd nòg lekkerder te maken? Wij vinden het knap!

 • 3 personen
 • Bijgerecht
 • Nederlands
 • 20 minuten bereidingstijd

Tip: Omdat je de frietjes niet allemaal tegelijk kunt bakken, kun je de reeds bereidde frietjes warm houden in een schaal met aluminiumfolie of (nog beter) in een voorverwarmde oven (250°C).

Dit recept is gemaakt door thuiskok Maaike Nederstigt.


Print

Bereiden

  1. Stap 1: Doe de frietjes in een mengkom en voeg alle ingrediënten toe.
  2. Stap 2: Schep alles goed door elkaar, dit kan door te scheppen met een grote lepel, maar ook met je handen of door met de mengkom te schudden.
  3. Stap 3: Zorg ervoor dat alle frietjes bedekt zijn met een laagje.
  4. Stap 4: Frituur de friet in meerdere delen ca. 10-14 minuten in de frituurpan. De frietjes kunnen wat aan elkaar plakken, voor het beste resultaat leg je de frietjes één voor één in de olie (let op: het kan spetteren!).
   Omdat je de frietjes niet allemaal tegelijk kunt bakken, kun je de reeds bereide frietjes warm houden in een schaal met aluminiumfolie of (nog beter) een voorverwarmde oven (ca. 250°C).

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren