Ga naar de inhoud
`
Parmezaan friet met pestodip
Veel gasten over de vloer? De Italianen weten wel raad met grote groepen. Met dit gerecht kun je maar liefst 12 mensen laten aanschuiven. 20 minuutjes in de keuken en dan samen genieten!
Borrel
12 personen
20 minuten
Ingrediënten:
Product
  • CêlaVíta Robuust gesneden friet (700 gram)
  • 25 gram verse basilicum
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 60 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas

 

Extra nodig:

Staafmixer/keukenmachine

Bereidingswijze

Bereiden

 

Stap 1:

Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stap 2:

Maak ondertussen de dipsaus: pureer de basilicum, pijnboompitten en knoflook samen met de mayonaise met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Schep 1 eetlepel geraspte kaas door de dipsaus.

 

Tip:

Ook lekker met een tomatendipsausje van tomatenketchup, een kleingesneden tomaat en verse, fijngeknipte basilicum.

 

Stap 3:

Verdeel de hete friet over een platte schaal en bestrooi direct met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper. Dien direct op met de dipsaus in het midden.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker