Friet in de schil met kruidige labne

  • 25 min gerecht 25 min gerecht
  • Voor 10 personen voor 10 personen

Friet in de schil met kruidige labne

  • Voor 10 personen
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 25
    min

    gerecht

  • 10 personen

Gemaakt met

Gemaakt met

Ingredienten:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 zak CêlaVíta Friet met schil (700 gram)
  • 2 eetlepels amandelen
  • snufje zeezout
  • 4 eetlepels zoet chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • klein bosje verse koriander

Voedingswaarden: (De voedingswaardes gelden per eenpersoonsportie of per stuk)

  • Energie 155 kcal
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 17 g
  • waarvan suikers 2 g
  • Vezels 2 g
  • Vet 7 g
  • Waarvan verzadigd 3 g
  • Zout 0.1 g

Bereidingswijze:

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. Ze het vergiet boven een schaal. Dek af en laat de yoghurt zo 4 uur ‘uithangen’ op de basis voor labne. Langer mag ook. Het vocht trekt uit de yoghurt in de theedoek of in de opvangschaal eronder.
  2. Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de amandelen grof. Meng het zout door de dikke yoghurt. Strijk de yoghurt uit op een plat bord. Pers de knoflook uit boven de chilisaus. Schenk de chilisaus over de labne en strooi er blaadjes koriander en gehakte amandelen over.
  4. Verdeel de friet over een grote schaal en zet het bord met labne er als dipsaus bij.

Variatietip:
varieer met de smaak van de labne. Ook lekker met pesto en pijnboompitten, of met wat olijfolie, gehakte walnoten en rasp van een sinaasappelschil.


Friet in de schil met kruidige labne

25 min gerecht voor 10 personen

Ingredienten:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 zak CêlaVíta Friet met schil (700 gram)
  • 2 eetlepels amandelen
  • snufje zeezout
  • 4 eetlepels zoet chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • klein bosje verse koriander

Voedingswaarden: (De voedingswaardes gelden per eenpersoonsportie of per stuk)

  • Energie 155 kcal
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 17 g
  • waarvan suikers 2 g
  • Vezels 2 g
  • Vet 7 g
  • Waarvan verzadigd 3 g
  • Zout 0.1 g

Bereidingswijze:

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. Ze het vergiet boven een schaal. Dek af en laat de yoghurt zo 4 uur ‘uithangen’ op de basis voor labne. Langer mag ook. Het vocht trekt uit de yoghurt in de theedoek of in de opvangschaal eronder.
  2. Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Hak de amandelen grof. Meng het zout door de dikke yoghurt. Strijk de yoghurt uit op een plat bord. Pers de knoflook uit boven de chilisaus. Schenk de chilisaus over de labne en strooi er blaadjes koriander en gehakte amandelen over.
  4. Verdeel de friet over een grote schaal en zet het bord met labne er als dipsaus bij.

Variatietip:
varieer met de smaak van de labne. Ook lekker met pesto en pijnboompitten, of met wat olijfolie, gehakte walnoten en rasp van een sinaasappelschil.