Terug

Chakchouka van aardappel, paprika en tomaat

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Ja, het klinkt misschien erg ingewikkeld, maar het is een recept van 6 ingrediënten! Het heerlijke éénpansgerecht heb je in een handomdraai op tafel staan. Chakchouka, alleen de uitspraak is dus lastig.

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Afrikaans
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 480 kcal per portie

Tip 1: Perfect gerecht om restjes groenten op te maken.

Tip 2: Voor een maaltijd voor het hele gezin, kun je ook de gehele inhoud van de Dobbeltjes met frietkruiden gebruiken. Pas dan ook de hoeveelheden van de groenten hierop aan.


Hoe maak ik Chakchouka van aardappel, paprika en tomaat?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij de helften in halve dunne ringen. Pel de uien en snij in dunne ringen.
  2. Stap 2: Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes.

Bereiden

    1. Stap 3: Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de aardappeltjes 5 minuten.
    2. Stap 4: Voeg de ui en paprika toe en bak tot de paprika zacht is. Voeg de tomaten toe, bestrooi met paprikapoeder. Voeg zout en peper toe naar smaak. Bak even mee.
    3. Stap 5: Roer intussen de eieren los met peper. Roer de eieren door het geheel en blijf roeren tot het ei gestold en gaar is. De chakchouka is klaar!

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 480 kcal
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 45 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1,6 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren