Terug

Boerenaardappels met ei

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Alle ingrediënten van een boerenpannenkoek, maar dan in een heerlijke roerbak of omelet variant. De omelet is perfect voor feestjes! Snijd hem in stukjes en verdeel hem onder je vrienden. Niet doorvertellen, maar wij eten ‘m ook weleens als ontbijt.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 370 kcal per portie

Variatietip:
Je kunt de eieren ook over het geheel schenken en dan laten stollen zonder dat je roert. Dan duurt het ongeveer 15 minuten voor het ei helemaal gestold is. De dikke omelet kun je in punten snijden.


Hoe maak ik boerenaardappels met ei?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Halveer de aardappels. Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de aardappels op hoog vuur ongeveer 5 minuten. Regelmatig omscheppen.
    2. Stap 2: Snij de tomaten in partjes en klop de eieren los met paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
    3. Stap 3: Schep de soepgroenten door de aardappels en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en bak deze 1 minuut mee.
    4. Stap 4: Roer de eieren door het mengsel en blijf omscheppen tot het ei gestold is.
      Je kunt de eieren ook over het geheel schenken en laten stollen zónder te roeren. Dan duurt het ongeveer 15 minuten voor het ei helemaal gestold is. De dikke omelet kun je dan leuk in punten snijden.
    5. Stap 5: Verdeel het mengsel over 4 borden en knip er wat peterselie boven fijn.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 370 kcal
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vezels 6 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren