
Terug
Hoe maak ik Verse Kruidenstamppot met geroosterde paprika?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
Bereiden
- Stap 2: Was ondertussen de kruiden en hak of knip ze fijn. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Snij de gerookte kipfilet in plakjes.
Probeer eens munt, peterselie en koriander als variatie.
- Stap 3: Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.
- Stap 4: Schep de kruiden en de reepjes paprika met de crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Stap 5: Serveer de stamppot met plakjes gerookte kipfilet.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 650 kcal
- Eiwit 32 g
- Koolhydraten 54 g
- Vezels 8 g
- Vet 1 g
- Zout 2,8 g