Aardappelrösti met zalm en venkelsalade

Een stamppotje met gerookte makreel, dat is vissen naar complimentjes straks! De verse rucola zorgt voor een extra bite. Onze voorkeur gaat uit naar makreel, maar het is ook lekker om te serveren met tonijn of kip.

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

725 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappelrösti met zalm en venkelsalade?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
  • 200 gram gerookte makreel
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 75 g rucola
  • 150 ml halfvolle melk
  • 25 gram boter
  • Snuf peper

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.

Stap 2: Verdeel ondertussen de makreel in stukjes. Maak de bosui schoon en snij in ringen. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij de rucola in grove stukken.

Tip: Liever geen makreel? Gerookte zalm of gerookte kipreepjes is ook een goed alternatief.

Stap 3: Verwarm de melk. Giet de aardappels af en laat even droogstomen. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en peper een stevige puree van.

Stap 4: Schep bosui, paprika, rucola en twee derde deel van de makreel door de stamppot.

Stap 5: Verdeel de stamppot over 2 borden en verdeel de rest van de makreel er over.

Misschien vind je dit ook wel lekker