Terug

Preischotel met oude kaas

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een stamppotje met deze lange lummels is weer eens wat anders. We hakken ze natuurlijk wel even in mooie ringetjes...dat eet wat makkelijker.

 • 4 personen
 • Hoofdgerecht
 • Nederlands
 • 25 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met www.uitpaulineskeuken.nl


Hoe maak ik een preischotel?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 - 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.
  2. Stap 2: Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.
  3. Stap 3: Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.
  4. Stap 4: Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren