Pastinaak heeft een anijsachtige smaak die verrassend goed combineert met pompoen. Dat bracht ons bij het idee om er een stamppot van te maken. Lekker met Halloween, maar ook lekker gedurende de rest van het jaar!
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
710 kcal per portie
Hoe maak ik Pompoen en pastinaak stamppot?
- CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
- 300 gram pompoen (bijvoorbeeld flespompoen)
- 200 gram pastinaak
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram gerookte makreel
- Snufje peper en zout
Bereiden
Stap 1: Maak de pompoen en pastinaak schoon en snij de groenten in blokjes van circa 1 cm. Pel en snipper de ui.
Bereiden
Stap 2: Verhit de olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en bak hierin de ui, pompoen en pastinaak enkele minuten. Voeg een bodempje water toe en dek de pan af. Laat de groente in ongeveer 20 minuten zachtjes garen.
Tip: Je kunt de pompoen, ui en pastinaak ook in de oven roosteren. Verhit de blokjes dan op een bakplaat 10 minuten op 200°C
Stap 3: Doe de aardappels in een andere pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.
Stap 4: Giet het kookvocht af en stamp de aardappels tot een puree. Roer de gare groente door de aardappels met eventueel wat van het groentekookvocht. Breng op smaak met zout en peper.