Aziatische stamppot

We denken dat stamppot écht Hollands is, maar dit gerecht bewijst het tegendeel! Varieer met groenten en vergeet vooral niet de peper. Stamppot is nog nooit zo spannend geweest.

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

715 kcal per portie

Hoe maak ik Aziatische stanmppot?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 50 gram pinda’s (ongezouten)
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram oosterse
  • Roerbakgroenten (zak of mengsel van wortel, kool, prei, taugé, paprika)
  • 150 ml kokosmelk
  • Ketjap

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan. Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16-18 minuten gaar.

Stap 2: Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de kokos samen met de pinda’s tot de kokos lichtbruin is. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 3: Maak de peper en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de olie in een wok en roerbak de peper en de knoflook 1 minuut. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak deze gedurende 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 4: Giet het kookvocht van de aardappels af en stamp deze tot een puree. Roer de kokosmelk door de puree en schep de roerbakgroenten erdoor. Breng op smaak met een klein scheutje ketjap.

Stap 5: Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met het kokos-pindamengsel.

Misschien vind je dit ook wel lekker