Terug

Andijviestamppot met pompoen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Oma’s kruimige aardappelen komen goed van pas bij het maken van deze heerlijk smeuïge stamppot. Wie zegt nog dat stamppot saai is? Geef ze van pompoen!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd

TIP 1: Voeg de andijvie toe vlak voor het afgieten. Zo wordt de andijvie toch nog een beetje warm. Anders koelt de stamppot zo snel af.

TIP 2: Ook lekker met geraspte kaas. Dit voeg je dan toe als je gaat ‘stampen’.

Dit recept is gemaakt en gefotografeerd door Diesna  Loomans. Wil je zien hoe je het maakt, bekijk dan haar vlog.


Hoe maak ik andijviestamppot met pompoen?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Doe de aardappelen in de pan water en kook ze in ca. 12-14 minuten gaar.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de koekenpan met olie en bak de spekjes. Deze moeten lekker goed doorbakken zijn. De worstjes kun je er ook prima bij bakken als het er maar 2 zijn.
    2. Stap 3: Voeg de pompoen stukjes toe aan de aardappels en laat dit bij elkaar koken.

    3. Stap 4: Wanneer alles al bijna klaar is (na zo’n 8 minuten) bereid je de jus volgens de verpakking.
    4. Stap 5: De andijvie kun je op het einde toevoegen aan de aardappeltjes. Dit kun je voor of na het afgieten doen.
    5. Stap 6: De aardappels, pompoen en andijvie prak je helemaal door elkaar, voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schep de stamppot op een bord, strooi de spekjes er overheen en maak een kuiltje voor de jus. Worstje erbij en eet smakelijk!
      Ook lekker met geraspte kaas, voeg dit bij het 'stampen' toe.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren