Terug

Ambachtelijke friet met avocadodip

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We houden ervan om frieten van een klein culinair sausje te voorzien. Dipje in dit geval. We gebruiken de populariteit van de avocado en hebben er een dip van gemaakt.

  • 4 personen
  • Bijgerecht/Borrel
  • 5 minuten voorbereiden
  • Mexicaans
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 545 kcal per portie

Tip 1: Leg de friet op een grote schaal en zet de avocadomayonaise in het midden. Zo kan iedereen lekker dippen!

Tip 2: De friet kan ook perfect bereid worden in de airfyer!


Hoe maak ik ambachtelijke friet met avocadodip?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de friet gelijkmatig over de plaat. Na 15 minuten de friet omschudden, daarna de friet nog 10-15 minuten in de oven bakken tot de friet goudgeel is.
    De friet kan ook perfect bereid worden in de airfryer.

Bereiden

    1. Stap 2: Maak ondertussen de avocado’s schoon. Halveer ze en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het limoensap. Pers de knoflook boven de avocado uit. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in hele kleine stukjes.
    2. Stap 3: Meng de avocado met de peper en de mayonaise. Breng op smaak met zout en eventueel wat limoensap.
    3. Stap 4: Serveer de frites met de avocadomayonaise.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 545 kcal
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vezels 10 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0,3 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren