
Terug
Hoe maak ik ambachtelijke friet met avocadodip?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de friet gelijkmatig over de plaat. Na 15 minuten de friet omschudden, daarna de friet nog 10-15 minuten in de oven bakken tot de friet goudgeel is.
De friet kan ook perfect bereid worden in de airfryer.
Bereiden
- Stap 2: Maak ondertussen de avocado’s schoon. Halveer ze en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het limoensap. Pers de knoflook boven de avocado uit. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in hele kleine stukjes.
- Stap 3: Meng de avocado met de peper en de mayonaise. Breng op smaak met zout en eventueel wat limoensap.
- Stap 4: Serveer de frites met de avocadomayonaise.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 545 kcal
- Eiwit 7 g
- Koolhydraten 40 g
- Vezels 10 g
- Vet 1 g
- Zout 0,3 g