Sta je niet te boek als keukenprins(es), dan is dit airfryer gerecht ideaal. Heerlijk knapperige aardappeltjes met spekjes, ui en verrassend: de doperwt. Het wordt de prins(es) op de erwt vanavond.
30 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
500 kcal per portie
Hoe maak ik Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes?
- 225 gram CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (verpakking 450 gram)
- 1 rode ui
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 400 gram doperwten (uit de vriezer)
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Pel de ui en snipper deze grof.
Bereiden
Stap 2: Meng de ui en de spekblokjes door de aardappeltjes.
Tip: Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamreepjes.
Stap 3: Bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Halverwege een keer omschudden.
Stap 4: Spoel de bevroren doperwten af onder de warme kraan zodat ze ontdooien en warm worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verwarm de doperwten de laatste 5 minuten mee met de aardappeltjes. Schep ze even om.