Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes

Sta je niet te boek als keukenprins(es), dan is dit airfryer gerecht ideaal. Heerlijk knapperige aardappeltjes met spekjes, ui en verrassend: de doperwt. Het wordt de prins(es) op de erwt vanavond.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

500 kcal per portie

Hoe maak ik Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • 225 gram CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (verpakking 450 gram)
  • 1 rode ui
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram doperwten (uit de vriezer)

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Pel de ui en snipper deze grof.

Bereiden

Stap 2: Meng de ui en de spekblokjes door de aardappeltjes.

Tip: Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamreepjes.

Stap 3: Bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Halverwege een keer omschudden.

Stap 4: Spoel de bevroren doperwten af onder de warme kraan zodat ze ontdooien en warm worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verwarm de doperwten de laatste 5 minuten mee met de aardappeltjes. Schep ze even om.

Misschien vind je dit ook wel lekker