Terug

Aardappelbolletjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dat de aardappel niet alleen aan het diner is voorbehouden bewijzen deze aardappelbolletjes. Plan snel een borrel. Met deze eenvoudige tapas denken je vrienden dat je op cursus bent geweest in Spanje! Ook leuk als bijgerecht. Deze bolletjes vragen er om, gedipt te worden!

 • 3 personen
 • Bijgerecht
 • 90 minuten voorbereiden
 • Nederlands
 • 10 minuten bereidingstijd

TIP: Leuk voor bij de tapas!

Dit recept is gemaakt door: Dorien van de Meer (www.doortjeskeuken.nl).


Hoe maak ik Aardappelbolletjes?

Print

Voorbereiden

 1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en vul deze met water, voeg wat zout toe en kook de aardappels gaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking.

Bereiden

  1. Stap 2: Stamp de aardappels fijn en voeg de boter en de eidooier toe, bewaar het eiwit.
  2. Stap 3: Kruid de aardappelpuree met zout, peper, klein beetje nootmuskaat en peterselie en roer dit goed door elkaar.
  3. Stap 4: Laat de aardappelpuree goed afkoelen.
  4. Stap 5: Doe de bloem, het eiwit en de paneermeel in verschillende bakjes.
  5. Stap 6: Draai balletjes van de aardappelpuree en haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en haal vervolgens door de paneermeel.
  6. Stap 7: Leg de aardappelbolletjes ca. 1 uur in de koelkast.
   Alle voorgaande stappen zijn prima een dag vantevoren te doen, zodat op het moment-suprème je de aardappelbolletjes alleen maar hoeft te frituren.
  7. Stap 8: Frituur de aardappelbolletjes in 1,5 minuut gaar en bruin in een frituurpan (op ca. 180°C). Let op: maximaal 6 bolletjes tegelijk.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren