
Terug
Hoe maak ik Aardappelbolletjes?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Doe de aardappels in een pan en vul deze met water, voeg wat zout toe en kook de aardappels gaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking.
Bereiden
- Stap 2: Stamp de aardappels fijn en voeg de boter en de eidooier toe, bewaar het eiwit.
- Stap 3: Kruid de aardappelpuree met zout, peper, klein beetje nootmuskaat en peterselie en roer dit goed door elkaar.
- Stap 4: Laat de aardappelpuree goed afkoelen.
- Stap 5: Doe de bloem, het eiwit en de paneermeel in verschillende bakjes.
- Stap 6: Draai balletjes van de aardappelpuree en haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en haal vervolgens door de paneermeel.
- Stap 7: Leg de aardappelbolletjes ca. 1 uur in de koelkast.
Alle voorgaande stappen zijn prima een dag vantevoren te doen, zodat op het moment-suprème je de aardappelbolletjes alleen maar hoeft te frituren.
- Stap 8: Frituur de aardappelbolletjes in 1,5 minuut gaar en bruin in een frituurpan (op ca. 180°C). Let op: maximaal 6 bolletjes tegelijk.