Ga naar de inhoud
`
Aardappelbolletjes
Dat de aardappel niet alleen aan het diner is voorbehouden bewijzen deze aardappelbolletjes. Plan snel een borrel. Met deze eenvoudige tapas denken je vrienden dat je op cursus bent geweest in Spanje! Ook leuk als bijgerecht. Deze bolletjes vragen er om, gedipt te worden! Dit recept is gemaakt door: Dorien van de Meer (www.doortjeskeuken.nl).
Bijgerecht
3 personen
100 minuten
Ingrediënten:
Product
  • CêlaVíta Vastkokende aardappelen (500 gram)
  • Snufje peper en zout
  • Snufje nootmuskaat
  • Handje peterselie
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze

Stap 1:

Doe de aardappels in een pan en vul deze met water, voeg wat zout toe en kook de aardappels gaar binnen de aangegeven tijd op de verpakking.

 

Stap 2:

Stamp de aardappels fijn en voeg de boter en de eidooier toe, bewaar het eiwit.

 

Stap 3:

Kruid de aardappelpuree met zout, peper, klein beetje nootmuskaat en peterselie en roer dit goed door elkaar.

 

Stap 4:

Laat de aardappelpuree goed afkoelen.

 

Stap 5:

Doe de bloem, het eiwit en de paneermeel in verschillende bakjes.

 

Stap 6:

Draai balletjes van de aardappelpuree en haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en haal vervolgens door de paneermeel.

 

Stap 7:

Leg de aardappelbolletjes ca. 1 uur in de koelkast.

 

Tip: 

Alle voorgaande stappen zijn prima een dag vantevoren te doen, zodat op het moment-suprème je de aardappelbolletjes alleen maar hoeft te frituren.

 

Stap 8:

Frituur de aardappelbolletjes in 1,5 minuut gaar en bruin in een frituurpan (op ca. 180°C). Let op: maximaal 6 bolletjes tegelijk.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker