
Terug
Hoe maak ik Italiaanse maaltijdsalade met basilicum knoflook aardappeltjes?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snijd de courgette in plakken en bestrijk deze met olijfolie en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgette, eventueel in 2 porties.
In plaats van courgette kun je ook aubergine gebruiken.
Bereiden
- Stap 2: Verhit een andere koekenpan en voeg een klein beetje olie of boter toe. Doe de aardappeltjes erin en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin, schep af en toe om.
Je kunt de aardappeltjes ook in de airfryer bereiden.
- Stap 3: Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de tomaatjes in reepjes.
- Stap 4: Roer voor de dressing de yoghurt los met een scheut olijfolie en een snufje peper en zout.
- Stap 5: Verdeel de rucola over 2 borden of kommen. Voeg de gegrilde courgette en de gebakken aardappeltjes toe.
- Stap 6: Laat de mozzarella balletjes uitlekken en verdeel samen met de rode ui en gedroogde tomaatjes over de salade. Schep alles door elkaar en leg de plakken Parmaham erop en garneer met wat pijnboompitten en eventueel met wat extra tomaatjes.
Voor een vegetarische variant kun je de Parmaham ook prima vervangen door groenteballetjes, linzen of ene handje noten.
- Stap 7: Serveer de yoghurtdressing apart in een kommetje of verdeel direct over de salade.
Je kunt de salade zowel koud als lauwwarm eten.