
Terug
Hoe maak ik 3 soorten friet met kwarkdip en Griekse gehaktballetjes?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiden
- Stap 2: Borstel de wortels en pastinaak. Snij de wortels en pastinaken in de lengte in parten. Snij de parten in stukken die ongeveer even lang zijn als de friet. Schep 2 eetlepels olie door de groenten.
- Stap 3: Verdeel de friet met de wortel en pastinaak over de bakplaat van de oven. Bak de friet en groenten in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Schud halverwege een keer om.
Nog kleurrijker? Rooster dan wat repen rode en groene paprika mee in de oven.
- Stap 4: Meng het gehakt met het ei, zout, peper en kaneelpoeder. Voeg ook een mespunt komijn toe. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een golfballetje.
- Stap 5: Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten bruin en gaar.
- Stap 6: Maak ondertussen de dip: meng de kwark met zout, peper en de rest van de komijn. Knip de koriander en peterselie fijn en meng deze door de kwark.
- Stap 7: Bestrooi de 3 soorten friet eventueel met zout en serveer ze met de gehaktballetjes en de kwarkdip. Genieten maar, van dit heerlijke friet recept!
Voedingswaarden per portie:
- Energie 670 kcal
- Eiwit 28 g
- Koolhydraten 57 g
- Vezels 12 g
- Vet 1 g
- Zout 0.5 g