Terug

Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Sta je niet te boek als keukenprins(es), dan is dit airfryer gerecht ideaal. Heerlijk knapperige aardappeltjes met spekjes, ui en verrassend: de doperwt. Het wordt de prins(es) op de erwt vanavond.

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 500 kcal per portie

Vervang de spekblokjes eens door hamreepjes.


Hoe maak ik Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175°C. Pel de ui en snipper deze grof.

Bereiden

    1. Stap 2: Meng de ui en de spekblokjes door de aardappeltjes.
      Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamreepjes.
    2. Stap 3: Bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Halverwege een keer omschudden.
    3. Stap 4: Spoel de bevroren doperwten af onder de warme kraan zodat ze ontdooien en warm worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verwarm de doperwten de laatste 5 minuten mee met de aardappeltjes. Schep ze even om.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 500 kcal
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2,4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren