Terug

Aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

We helpen je graag gerechten ontdekken waarvan je dacht dat de bereiding misschien ingewikkeld zou zijn. De aardappeltortilla is er daar eentje van. Sterker nog, na de voorbereiding bakt deze aardappeltortilla zichzelf af!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Spaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 365 kcal per portie

Variatietip: Voor een vegetarische variant kun je de tonijn achterwege laten en de tortilla de laatste 2 minuten bestrooien met pittig geraspte kaas.


Hoe maak ik een aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snij in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
    Voor een vegetarische variant kun je de tonijn achterwege laten en de tortilla de laatste 2 minuten bestrooien met pittig geraspte kaas.

Bereiden

    1. Stap 3: Verhit de olie op hoog vuur in een wok en bak de krieltjes en ui even aan. Voeg de groenten en de vis toe en schep even om. Doe het mengsel over in een ingevette quichevorm.
    2. Stap 4: Klop de eieren met de Provençaalse kruiden en de cayennepeper los en schenk over de quiche.
    3. Stap 5: Bak de tortilla ongeveer 15 minuten in de oven, waarvan de laatste 2 minuten op de grillstand. Snij de tortilla in punten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade van kropsla met mosterddressing.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 365 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2.1 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren