aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn

We helpen je graag gerechten ontdekken waarvan je dacht dat de bereiding misschien ingewikkeld zou zijn. De aardappeltortilla is er daar eentje van. Sterker nog, na de voorbereiding bakt deze aardappeltortilla zichzelf af!

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

365 kcal per portie

Hoe maak ik aardappeltortilla uit de oven met krieltjes en tonijn?

Ingrediënten

Mini-krieltjes 700 gram
  • CêlaVíta Mini-krieltjes (700 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 gele, 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 blikje tonijn (160 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Extra nodig:

Quichevorm/taartvorm

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2: Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.

Tip: Voor een vegetarische variant kun je de tonijn achterwege laten en de tortilla de laatste 2 minuten bestrooien met pittig geraspte kaas.

Bereiden

Stap 3: Verhit de olie op hoog vuur in een wok en bak de krieltjes en ui even aan. Voeg de groenten en de vis toe en schep even om. Doe het mengsel over in een ingevette quichevorm.

Stap 4: Klop de eieren met de Provençaalse kruiden en de cayennepeper los en schenk over de quiche.

Stap 5: Bak de tortilla ongeveer 15 minuten in de oven, waarvan de laatste 2 minuten op de grillstand. Snij de tortilla in punten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade van kropsla met mosterddressing.

Misschien vind je dit ook wel lekker