
Terug
Hoe maak ik aardappeltaart met salami?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kwark, olie, bloem, zout en chilipoeder tot een soepel deeg. Kneed even goed door. Druk het deeg uit in de ingevette vorm. Let op dat het deeg overal even dun is. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bereiden
- Stap 2: Bak het deeg 15 minuten in de hete oven en haal de vorm weer uit de oven. Stel de temperatuur in op 220°C.
- Stap 3: Pers de knoflook uit boven de tomaatblokjes. Verdeel de tomaatblokjes over de kwarkbodem. Verdeel de plakjes salami erover.
- Stap 4: Roer de crème fraîche los met de melk, zout en peper. Schenk de crème fraîche over de bodem. Verdeel de aardappelpartjes erover en bestrooi met het Himalayazout. Bak de taart in ca. 28 minuten in de oven goudbruin op 220°C.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 690 kcal
- Eiwit 20 g
- Koolhydraten 66 g
- Vezels 4 g
- Vet 1 g
- Zout 2,5 g