Terug

Chocolade Aardappeltaart

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Om je vingers bij af te likken! Als je weet dat deze aardappeltaart in je koelkast staat, dan ben je vast niet meer te stoppen. Heerlijk als nagerechtje of gewoon stiekem als tussendoortje. Geen makkelijk recept, maar wél enorm lekker!

 • 10 personen
 • Borrel
 • 120 minuten bereidingstijd

Tip: voor mooie puntjes snijd je de taart met een warm mes. De taart is lekker met slagroom, ijs of rood fruit!


Hoe maak je een chocolade aardappeltaart?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 165 °C. En kook de aardappels gaar in ruim water. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
  2. Stap 2: Pureer de aardappels met een stamper en doe de puree in een mengkom. Laat dit een paar minuten afkoelen.
  3. Stap 3: Klop de eiwitten stijf met twee derde van de suiker.
  4. Stap 4: Meng met mixer of garde 6 eidooiers, 1 heel ei, de rest van de suiker en de cacaopoeder tot een glad geheel. Klop het mengsel en een derde van het stijfgeslagen eiwit door de aardappelpuree tot een egaal mengsel.
  5. Stap 5: Roer de rest van het eiwitschuim door het aardappel/eidooiermengsel.
  6. Stap 6: Doe het beslag in een beboterde springvorm en bak de taart ca. 15 minuten op 170 °C . Om te kijken of de taart goed is, steek een satéprikker erin tot deze er schoon uitkomt. Laat de taart na het bakken ca. 15 minuten afkoelen en verwijder dan de ring van de springvorm.
  7. Stap 7: Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaaltje. Breng de slagroom aan de kook, laat 1 minuut afkoelen en giet dan de hete slagroom op de gebroken chocolade. Roer net zo lang tot je een glanzend chocoladeglazuur hebt.
  8. Stap 8: Giet het glazuur over de taart en strijk het met een (palet)mes uit naar de randen en laat het overtollige glazuur van de taart af lopen.
  9. Stap 9: Haal de taart voorzichtig uit de springvorm bodem en zet de taart op een bord/schaal. Laat de geglazuurde chocolade taart ca. 1 uur opstijven op kamertemperatuur

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren