Terug

Aardappeltaart met salami

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Appeltaart? Nee, aardappeltaart. Minstens zo lekker en hartig in plaats van zoet, om je vingers bij af te likken! De salami vind je onder een knapperig laagje country partjes.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 50 minuten bereidingstijd
  • 690 kcal per portie

Lekker met een salade van kropsla met bosui en stukjes paprika.


Hoe maak ik aardappeltaart met salami?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kwark, olie, bloem, zout en chilipoeder tot een soepel deeg. Kneed even goed door. Druk het deeg uit in de ingevette vorm. Let op dat het deeg overal even dun is. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bereiden

    1. Stap 2: Bak het deeg 15 minuten in de hete oven en haal de vorm weer uit de oven. Stel de temperatuur in op 220°C.
    2. Stap 3: Pers de knoflook uit boven de tomaatblokjes. Verdeel de tomaatblokjes over de kwarkbodem. Verdeel de plakjes salami erover.
    3. Stap 4: Roer de crème fraîche los met de melk, zout en peper. Schenk de crème fraîche over de bodem. Verdeel de aardappelpartjes erover en bestrooi met het Himalayazout. Bak de taart in ca. 28 minuten in de oven goudbruin op 220°C.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 690 kcal
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2,5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren