Terug

Aardappeltaart met Broccoli

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Vandaag staat er taart op het menu! Want dit is een taart waar je je niet schuldig over hoeft te voelen! Wist je trouwens dat broccoli ‘de bloeiende top van kool betekent’? Wij vinden dit gerecht echt top!

  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 40 minuten bereidingstijd
  • Probeer ook eens gehakt i.p.v. spekjes of vervang de brocolli door courgette.
  • Je kunt ook een grote variant maken van deze aardappeltaart (voor 4-6 personen). Verdubbel dan de ingrediënten en gebruik een springvorm van ca. 26 cm. Wellicht moet hij dan ook wat langer in de oven tot hij goed gaar is.

Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl


Hoe maak ik aardappeltaart met Broccoli?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereiden

    1. Stap 2: Doe het spek in een droge koekenpan en bak deze 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
      Probeer ook eens gehakt i.p.v. spekjes.
    2. Stap 3: Kook de broccoli 3 minuutjes voor in een pan met water en giet af.
      Vervang de broccoli eens door courgette.
    3. Stap 4: Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olie/boter. Voeg de aardappeltjes en de paprika in blokjes toe en roer ze door elkaar zodat de smaken van de kruiden goed mengen. Bak dit in totaal 2 minuutjes.
    4. Stap 5: Bekleed ondertussen de onderkant van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie/boter. Verdeel het aardappelmengsel, broccoli, spek en wat pijnboompitten om en om in de springvorm.
    5. Stap 6: Klop de eieren, slagroom en yoghurt door elkaar met een garde en giet deze er overheen. Bestrooi de schotel met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat extra pijnboompitten.
    6. Stap 7: Bak de aardappeltaart in ca. 40 minuten gaar.
    7. Stap 8: Controleer met een prikker of het eiermengsel goed gestold is en de taart gaar is. Laat hem dan iets afkoelen en snijd met een mes langs de rand van de springvorm en haal hem dan voorzichtig los.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren