Maak een oer-Hollandse maaltijd met snijbonen, kipfilet en CêlaVíta dunne aardappelschijfjes. Een heerlijk recept voor op een doordeweekse avond, doordat je met weinig ingrediënten een voedzame en lekkere maaltijd op tafel zet.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
425 kcal per portie
Hoe maak ik aardappelschijfjes met kip van de grill?
- 1 zak CêlaVíta dunne aardappelschijfjes
- Kipfilet in de lengte opengesneden
- Snijbonen
- Klontje boter
- Knoflookpoeder
- Oregano (gedroogd)
- Ui, fijn gesneden
- Snufje suiker
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Bereid de aardappelen in de airfryer mooi krokant.
Stap 2: Snijd de kipfilet overlangs open (zodat er een grote platte filet ontstaat).
Stap 3: Snijd de snijbonen in stukken van ca. 2 cm.
Stap 4: Breng de kip op smaak met de knoflook.
Stap 5: Verwarm de olie in een ruime koekenpan en braad de kip in ca. 8 minuten gaar.
Stap 6: Kook de snijbonen samen met de fijngesneden ui kort (ca. 3 minuten koken) en giet af.
Stap 7: Meng het klontje boter, suiker en de oregano door de warme snijbonen.
Stap 8: Serveer als maaltijd.