Aardappelschijfjes met kip van de grill

Maak een oer-Hollandse maaltijd met snijbonen, kipfilet en CêlaVíta dunne aardappelschijfjes. Een heerlijk recept voor op een doordeweekse avond, doordat je met weinig ingrediënten een voedzame en lekkere maaltijd op tafel zet.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

425 kcal per portie

Hoe maak ik aardappelschijfjes met kip van de grill?

Ingrediënten

Dunne aardappelschijfjes
  • 1 zak CêlaVíta dunne aardappelschijfjes
  • Kipfilet in de lengte opengesneden
  • Snijbonen
  • Klontje boter
  • Knoflookpoeder
  • Oregano (gedroogd)
  • Ui, fijn gesneden
  • Snufje suiker
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Bereiden

Stap 1: Bereid de aardappelen in de airfryer mooi krokant.

Stap 2: Snijd de kipfilet overlangs open (zodat er een grote platte filet ontstaat).

Stap 3: Snijd de snijbonen in stukken van ca. 2 cm.

Stap 4: Breng de kip op smaak met de knoflook.

Stap 5: Verwarm de olie in een ruime koekenpan en braad de kip in ca. 8 minuten gaar.

Stap 6: Kook de snijbonen samen met de fijngesneden ui kort (ca. 3 minuten koken) en giet af.

Stap 7: Meng het klontje boter, suiker en de oregano door de warme snijbonen.

Stap 8: Serveer als maaltijd.

Misschien vind je dit ook wel lekker